Kategoriler
Yazarlar

Yard. Doç. Dr. Ramazan ERTÜRK

re

 1967 yılında Kütahya’nın Gediz ilçesinde doğdu.
İlk ve orta okulu memleketinde tamamlayarak, 1985 yılında Kütahya Lisesi’nden (Fen Kolu.) mezun oldu.
Aynı yıl, ÖSYM tarafından Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yerleştirildi.
1990 yılında bu fakülteyi birincilikle bitiren Ertürk, aynı yıl Erciyes Üniver¬sitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Felsefesi ve Mantık Bilim Dalında Master programına başladı. 1991 yılında aynı Üniversitenin İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi ye Mantık Anabilim Dalında Araştırma Görev¬lisi oldu. 1992 yılında master programını üstün başarıyla tamamlayan Ertürk, Din Felsefesi ve Mantık alanında ‘bilim uzmanı’ unvanını aldı. Yine aynı yıl, mezun olduğu enstitüde doktora programına başladı. Doktora çalışmalarını sürdürdüğü sırada Erciyes Üniversitesi tarafın¬dan Amerika Birleşik Devletleri’nde Din Felsefesi alanında doktora yapmak üzere görevlendirildi.
1993 yılında, Amerikan Katolik Üniver¬sitesi Felsefe Fakültesi’nde doktora çalışmalarına başlayan Ertürk, “William P. Alston’un Dinî Tecrübenin Epistemolojisi Teorisi” konulu doktora tezini 1998 yılında başarıyla tamamlayarak ‘felsefe doktoru’ unvanını aldı ve yurda geri döndü.
2002 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim Dalı’na Yrd.Doç. olarak ata¬nan Dr. Ertürk, halen bu görevine devam etmektedir.
Genelde felse¬fe ve özelde de Din Felsefesi ile ilgili olarak çeşitli akademik dergiler¬de yayınlanan pek çok makalesinin yanı sıra, Sembolizm, Witlgenst-in’ın Din Felsefesi, Semantik: Yeni Bir Anlambilim Projesi, İslam Mistik Düşüncesi Üzerine Makaleler ve Silfi Tecrübenin Epistemoloji-si adlı çeviri kitapları yayınlandı. Dr. Ertürk ün, Din Felsefesi, Dil Fel¬sefesi, Epistemoloji, Sûlî Tecrübenin Epistemolojisi, Semantik, Felsefî Hermeneutik, Fenomenolojik Hermeneııtik, Din Dili ve Varoluşsal Din Felsefesi gibi ilgi alanlarındaki araştırmaları devam etmektedir.
Üç dil (İngilizce, Arapça ve Fransızca) bilen Dr. Ertürk, iki çocuk babasıdır.

ESERLERİ:
1-Sufi Tecrübenin Epistomolojisi

2-İsmail Hakkı Bursevî’de Basiret Anlayışı

www.fcr.com.tr.’den alınmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir