Kategoriler
Yazarlar

Muammer YILMAZ

sdf

1945 yılında Yozgat’a bağlı Sarıkent’te dünyaya geldi. Ortaokul ve Liseyi TCDD hesabına İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde okudu.1969 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

1970 yılında yedek subay olarak Konya’da vatani vazifesini tamamladıktan sonra 1971’de Özel TED Kayseri Koleji’nde 24 yıl Tarih ve Sosyal Bilgiler öğretmenliği yaptı ve buradan 1995’de emekli oldu.

Türkiyemizin sayılı gazete ve dergilerinde tarihî, dinî, kültürel ve politik konularda yüzlerce makale ve incelemesi yayınlandı.

Yayınlanmış Eserleri:

1-Tarihten İnciler (1980),
2- Tarihimizden Altın Damlalar (1991-1998),
3- Fatih’in Şahsiyetinden Çizgiler (1993),
4- Tarih Terazisinde Osmanlı (1995),
5- Cem Sultan(1991-1996-2006),
6- Kırık Testi (2002),
7- Tarihi Aşklar ve Aşk Mektupları (2007),
8- Osmanlı Üzerine (Senaryo, Düşünce, Çelişki veKaralamalar) (2007)
9- Osmanlının Manevi Mimarları (2008),
10- Cihangir Sultan Yavuz Sultan Selim (2009),  11-Osmanlının Felaket Seneleri (Ahmet Refik  12-Altınay’dan çeviri) (2009),
13- Muhteşem Türk Zaferleri (2009).

“Yazar; meşhur olmak, daha çok bilgi sahibi olmak, dertleşmek içindeki hüzün ve sevinci dışarı atmak, gündemde kalmak, mesleğinde daha da ilerlemek için yazar.

Yazarımız,eserleri hakkında kısaca şöyle söylemektedir;

Tarihimizden Altın Damlalar adlı eserimizle mefahir dolu mazimizden damlalar alarak, deryalaştırdım. Yediden yetmişe biraz olsun susuzluğumuzu gidermenin yanında, “Altın Neslin” kanlarını korlaştırarak, onlara kendilerini aşıp, ataları gibi dünyayı bileği, yüreği, ilmi ve fazileti ile kucaklamaya çağırdım.
Fatih’in Şahsiyetinden Çizgilerde, Dünya İmparatorluğunun şahdamarı nİstanbul’u alarak Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Cihangir Fatih Sultan Mehmed’in hükümdarlık vasıflarını geniş bir açıdan anlatmaya çalıştık.
Osmanlı üzerine adlı iki eserimiz, yedi asır dünyaya nizam veren Osmanlıya ve Osmanlı padişahlarına, dışımız bir yana içimizdeki Batı’nın gönüllü yeniçerilerinin kustukları kinine cevap niteliğindedir.
Milli Eğitim Bakanlığınca iki baskısı yapılan Cem Sultan’ı bir romans havası içinde okurken yüreğiniz dağlanacak, göz yaşlarınız da size eşlik edecektir.
Kırık Testi, bir zamanlar taçlar alıp, taçlar dağıtan, tuvana yiğitlerin harman olduğu Türkiyemizin başının beladan kurtulmadığı bir yana, milli ve manevi değerlerimizin de yıllardır kan kaybettiğinin hazin hikayesidir.
Tarihi Aşklar ve Aşk Mektuplarında, devlet adamlarının yanında, şair, yazar ve bestekarların da tarih tünelinde destanlaşıp derin yaralar uyandıran aşk hikayelerini kağıda döktük.
Osmanlı’nın Manevi Mimarlarından kırk birine yer verdiğimiz kitabımızda, maddi ve manevi mimarlarımızı daha yakından tanıyacaksınız. Bu gönül adamları insanımızın, devlet adamlarımızın yüreğini ısıtacak, sizleri ötelere götürecektir.
Dünyayı bir hükümdara az, iki hükümdara da çok gören, sadeliği kendine şiâr edinen, kitap kurdu Şair Hükümdar Yavuz Sultan Selim,sizleri Nil boylarına götürürken, Hırka-i Saadet Dairesine getirdiği Kutsal Emanetler ve orada fasılasız okunan Kur’an da yüreğinizi yumuşatacak.
Üzerinde uzun yıllar çalışarak Osmanlıcasından günümüz Türkçesine çevirdiğimiz ve 30 yıl süren bir mücadeleden sonra bastırtabildiğimiz Osmanlı’nın Felaket Seneleri; tarihi sevdiren adam Ahmet Refik Altınay’ın eseridir. Merhum Yazar bu kitabında İkinci Viyana bozgununun nedenlerini gözler önüne sererken, tarihten bir kez daha ibret almamızı istiyor.
Büyük bir boşluğu dolduran Muhteşem Türk Zaferleri adlı çalışmamızda, zaferlerimizle kendinizden geçecek; Ulubatlı Hasan’la Bizans surlarına sancağımızı dikerken, Barbaros’un Baştardasında Preveze zaferini yudumlayacak, Türk Asrı’nın Sultanı Kanunu ile de son Kızılelma Viyana’ya uzanacaksınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir